Linkek a témában:
A királyi vacsora - Királyi esküvő
Mátyás korában az udvari szakácsok többnyire férfiak voltak, hiszen munkájukhoz hozzátartozott a vad megtisztítása, megnyúzása, feldarabolása, sőt olykor elejtése is. A magyar konyha fő jellegzetessége az erős fűszerezés volt, amely a lakomák nagy ételegyütteseinek megemésztését is szolgálta:
Mátyás király szakács és sütőmestereinek nyomdokán
Két évtizede, minden esztendőben megrendezésre kerül a Királyi Szakácsok és Sütőmesterek bemutatkozása, versengése Nagyszakácsiban
Mátyás korabeli reneszánsz étkezés
A királyi és főúri asztalokra kerülő ételek sora bőséges és választékos volt. Mátyás király nem kenyérhéjon és levesen tengette az életét, mint ahogy a meséből ismeretes…
Meghatározás
Királyi ételekkel kapcsolatos cikkek